UPOZORNENIE


Žiadam návštevníkov môjho blogu, aby nekopírovali a nešírili zkopírovaný obsah blogu bez môjho vedomia a súhlasu za účelom ďalšieho verejného publikovania Všetky príspevky - texty a fotografie - sú výlučne mojim duševným vlastníctvom a sú chránené v zmysle autorského zákona č.618/2003 Z.z.ZÁKON o autorskom práve a právach súvisiacich s autorským právom (autorský zákon). Ak si ale chcete recept alebo blog zazdieľať na svoje sociálne siete, hneď pod každým receptom sú ikonky na zdieľanie.

Za pochopenie ďakujem.

piatok 4. apríla 2014

Smotanovo-ovocná torta





Úžasne svieža dobrotka. Nemám k nej viac slov, bola jednoducho výborná.


cesto:



3 vajcia


125 g kryštálového cukru

150 g polohrubej múky

0,5 dl vlažnej vody

0,5 dl oleja

1/2 prášku do pečiva


Žĺtky vyšľaháme s cukrom, postupne pridávame vlažnú vodu a olej.

Po vyšľahaní pridáme do vyšľahaných bielkov.
Do toho primiešame preosiatú múku s práškom do pečiva, dôkladne a jemne premiešame.
Cesto vylejeme do tortovej formy vystlanéj papierom na pečenie.
Pečieme pri teplote 180°C asi 30 minút.

--------------------------


Ak cesto šľaháme kuchynským robotom, tak celé vajcia s cukrom vyšľaháme na najvyššom stupni, postupne pridávame vlažnú vodu a olej.

Po vyšľahaní pridáme preosiatú múku s práškom do pečiva. 


ovocná plnka:



1 mandarínkový kompót


1 ananásový kompót          (kompóty radšej menšie, aby toho ovocia nebolo veľa)

cukor

džem

cukrárenské želé na 500 ml tekutiny





Upečené vychladnuté cesto si pomastíme džemom, poukladáme naň odkvapkané ovocie.
Šťavu z kompótou použijeme pri príprave želé, ktoré si pripravíme podľa návodu, keď začne hustnúť zalejeme ním ovocie a dáme stuhnúť.


smotanová plnka:



250 ml  33% smotany


1 stužovač do šľahačky

1 lyžica cukru


400 g kyslej pochúťkovej smotany


3 lyžice práškového cukru

1 želatínový stužovač






Smotanu vyšľaháme s cukrom, asi v polovici šľahania pridáme stužovač do šľahačky a došľaháme.


Kyslú smotanu a cukor si vymiešame, pridáme do nej vyšľahanú smotanu a zľahka premiešame.


V druhej miske si pripravíme želatínový stužovač podľa návodu a po častiach do toho pridávame smotanovú plnku.


Vzniknutú plnku natrieme na stuhnutú želatínu a boky torty.

Tortu necháme vychladiť minimálne 2 hodiny, aby smotanová plnka dostatočne stuhla.


Povrch torty môžeme ozdobiť hoblinkami z bielej čokolády.







Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.