UPOZORNENIE


Žiadam návštevníkov môjho blogu, aby nekopírovali a nešírili zkopírovaný obsah blogu bez môjho vedomia a súhlasu za účelom ďalšieho verejného publikovania Všetky príspevky - texty a fotografie - sú výlučne mojim duševným vlastníctvom a sú chránené v zmysle autorského zákona č.618/2003 Z.z.ZÁKON o autorskom práve a právach súvisiacich s autorským právom (autorský zákon). Ak si ale chcete recept alebo blog zazdieľať na svoje sociálne siete, hneď pod každým receptom sú ikonky na zdieľanie.

Za pochopenie ďakujem.

sobota 17. mája 2014

Pečené bravčové karé s horčicovo- syrovou šťavou, slovenská ryža





Recept je na 4 porcie. 


budeme potrebovať:

1 kg bravčové kare
olej
cesnak - množstvo podľa chuti
trocha anglickej slaniny, podľa chuti asi tak 200 g
2-3 lyžice horčice
3 trojuholníčky taveného syra
koreniny:  soľ, čierne korenie, rascu, provensálske korenie
400 g slovenská ryža 



postup:

Mäso si okoreníme podľa chuti.

Mäso pečieme pri teplote 230°C.

Do hlbšieho pekáča dáme 3 lyžice oleja, pridáme okorenené mäso a odkryté zapečieme 15 minút, aby sa nám mäso stiahlo a ostalo šťavnaté.

Po 15 minútach mäso zalejeme prevarenou vodou asi do polovice výšky mäsa, pridáme cesnak, pokrájanú slaninu, pekáč s mäsom zakryjeme a zakryté pečieme ešte 1 hodinu a 15 minút.

Po upečení mäso vyberieme a šťavu si zlejeme do hrnca. Do šťavy si dolejeme studenú vodu, podľa potreby koľko šťavy chceme pripraviť, pridáme horčicu a syr poriadne vymiešame aby sa nám syr rozpustil. 

Privedieme k varu dochuťíme a ešte asi 10 minút šťavu povaríme.



slovenská ryža:


Sú rôzne spôsoby ako pripraviť slovenskú ryžu, ale ja ju pripravujem takto.

Do hrnca si dáme asi 3 lyžice oleja, vysypeme naň slovenskú ryžu, osolíme a opražíme ju do ružova, asi tak 5 minút. 

Po 5 minútach slovenskú ryžu zalejeme studenou vodou, premiešame zarovnáme povrch, vody by malo byť asi tak, aby voda bola 1 a pol cm nad povrchom ryže.

Ryžu zakryjeme a dáme piecť do rúry asi 25- 30 minút. 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.