UPOZORNENIE


Žiadam návštevníkov môjho blogu, aby nekopírovali a nešírili zkopírovaný obsah blogu bez môjho vedomia a súhlasu za účelom ďalšieho verejného publikovania Všetky príspevky - texty a fotografie - sú výlučne mojim duševným vlastníctvom a sú chránené v zmysle autorského zákona č.618/2003 Z.z.ZÁKON o autorskom práve a právach súvisiacich s autorským právom (autorský zákon). Ak si ale chcete recept alebo blog zazdieľať na svoje sociálne siete, hneď pod každým receptom sú ikonky na zdieľanie.

Za pochopenie ďakujem.

piatok 16. januára 2015

Čokoládovo-kokosová torta



Úžasne jemná torta, ktorá nikdy neoschne, vždy ostane mäkká a vláčna, vďaka jemnému krému a skvelému sacher korpusu.




cesto:



7 bielka

210 g kryštálového cukru

4 žĺtky

80 g oleja ( 110 ml )

70 g hladkej múky

40 g hrubej múky

50 g kakaa


1. Bielka s cukrom vyšľaháme na veľmi tuhý sneh.

2. Žĺtky vymiešame s olejom.

3. Do vyšľahaných bielkov, pridáme vymiešané žĺtky a jemne ale dôkladne premiešame.

4. Do toho po častiach pridáme preosiatú múku, ktorú sme si zmiešali s kakaom.

5. Pečieme pri teplote 180-190°C asi 30-35 minút.
    Prášok do pečiva do tohto cesta neide.

6. Po upečení a vychladnutí korpus prerežeme na 2 x.
    Veľkosť  formy priemer 26 cm.



plnka:


600 ml mlieka

2 zlaté klasy alebo 2 vanilkové pudingy

5 lyžice kryštálového cukru

250 g Hery alebo masla

1 lyžička vanilkovéj esencie (nemusí byť)

1  malé smotanové salko v tube 75 g -  Condé, kupujem v Kauflande - (nedávala so celé, len asi tak 3/4 tuby)

4 lyžice strúhaného kokosu




1. Do mlieka dáme cukor a puding, poriadne premiešame a za stáleho miešania privedieme k varu. Varíme 1 minútu, odstavíme, puding prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.

2. Keď nám puding vychladne primiešame do neho maslo, ktoré musí mať tak isto izbovú teplotu, aby sa nám plnka nezrazila a poriadne vyšľaháme. 

3. Nakoniec pridáme salko (tiež izbovej teploty) a ešte došľaháme.


4. Plnku si rozdelíme na polovicu, jednu dáme bokom budeme s ňou zdobiť tortu a do druhej si pridáme 4 lyžice kokosu a poriadne premiešame.

5. Kokosovou polovicou plnky naplníme tortu.

6. Druhou polovicou plnky potrieme povrch torty, posypeme kokosom a dozdobíme.

7. Povrch torty ešte posypeme čokoládovými hoblinkami






Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.