UPOZORNENIE


Žiadam návštevníkov môjho blogu, aby nekopírovali a nešírili zkopírovaný obsah blogu bez môjho vedomia a súhlasu za účelom ďalšieho verejného publikovania Všetky príspevky - texty a fotografie - sú výlučne mojim duševným vlastníctvom a sú chránené v zmysle autorského zákona č.618/2003 Z.z.ZÁKON o autorskom práve a právach súvisiacich s autorským právom (autorský zákon). Ak si ale chcete recept alebo blog zazdieľať na svoje sociálne siete, hneď pod každým receptom sú ikonky na zdieľanie.

Za pochopenie ďakujem.

piatok 19. mája 2017

Čokoládovo-orechové lahodné rezy



Neskutočne lahodný zákusok s výraznou orechovou a čokoládovou chuťou. Aj keď zákusok vyzerá možno zložito je celkom jednoduchý a je vhodný aj na akúkoľvek slávnostnú príležitosť.





cesto:



3 vajcia

150 g kryštálového cukru

70 ml vlažnej vody

50 ml oleja

180 g polohrubej múky

3 rovné polievkové lyžice kakaa

postup:



1.
Žĺtky vyšľaháme s cukrom, vlažnou vodou a olejom. Po vyšľahaní pridáme do vyšľahaných bielkov. 
Do toho si primiešame preosiatu múku s kakaom a práškom do pečiva. Dôkladne a jemne premiešame. 



2.
Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180°C asi 30 minút. Rozmer plechu 34 x 25 cm. 
-----------------
Ak cesto šľaháte kuchynským robotom, tak celé vajíčka vyšľaháme na najvyššom stupni s cukrom, pridáme vlažnú vodu a olej. 
Po vyšľahaní pridáme preosiatú múku s kakaom a práškom do pečiva.

3.
Po upečení a miernom vychladnutí cesto prevrátime, stiahneme papier a necháme vychladnúť.

4.
Pripravíme si orechovú plnku.


orechová plnka:



200 g mletých orechov

4 lyžice práškového cukru

1 a pol deci prevarenej vody a punčovú arómu



Mleté orechy zmiešame s cukrom a zalejeme prevarenou vodou. Premiešame a nakoniec pridáme punčovú arómu. Namiesto vody a arómy môžte použiť rum.

5.
Pripravíme si maslovú plnku:


maslová plnka:



250 g Hery maslovej

0,6 l mlieka

2 zlaté klasy alebo 2 vanilkové pudingy

5 lyžíc kryštálového cukru



Do mlieka dáme cukor, pudingový prášok, poriadne premiešame a za stáleho miešania privedieme k varu. Za stáleho miešania varíme 1 minútu, odstavíme, puding prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.

Keď nám puding vychladne primiešame do neho maslo, ktoré musí mať tak isto izbovú teplotu, aby sa nám plnka nezrazila a poriadne vyšľaháme.




do plnky budeme ešte potrebovať:



2 mierne kopcovité lyžice kakaa

džem

akékoľvek sušienky


6.
Pripravenú plnku si rozdelíme na polovicu, jedna polovica nám ostane svetlá a do druhej polovice primiešame 2 mierne kopcovité lyžice kakaa.

7.
Na vychladnuté cesto natrieme vrstvu džemu, na to natrieme orechovú plnku 



a na rozotretú orechovú plnku natrieme svetlú plnku. 



Na rozotretú svetlú plnku poukladáme sušienky 



a na sušienky natrieme tmavú plnku. Koláč necháme stuhnúť a odpočinúť v chlade, aby sušienky pekne zmäkli a chute sa prepojili.


8.
Povrch koláča dozdobíme podľa vlastnej fantázie.







2 komentáre:

  1. Vôbec nepochybujem o tom, že zákusok musí byť lahodný... hneď by som sa ponúkla :) Vyzerá výborne.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.