Krehučké, v strede krásne nafúknuté orechovo - karamelové rohlíčky. Jednoduchšia a rýchlejšia verzia slávnych laskoniek. Ak nemáte šablónku na laskonky alebo sa vám nechce pracne tvoriť klasické laskonky, vyskúšajte túto verziu, chutia úplne rovnako.
cesto:
4 vaječné bielky
300 g kryštálového cukru
160 g mleté orechy
2 PL hrubej múky
1.
Bielky šľaháme pol minúty, po pol minúte pridáme kryštálový cukor a šľaháme 1 a pol minúty, hneď dáme misu nad paru a nad parou šľaháme do zhustnutia, kým sa cukor nerozpustí (ručným elektrickým šľahačom, cca 15-20 minút).
Odstavíme z pary.
2.
Mleté orechy zmiešame s múkou. Pridáme ich k vyšľahaným bielkam a zľahka ale dôkladne premiešame.
3.
Hmotu dáme do cukrárského vrecka, špičku som použila hrubšiu na venčeky.
Plechy si vystelieme papierom na pečenie a striekame rohlíčky.
4.
Vložíme do vyhriatej rúry na 120 °C a pečieme pomaly asi 25 minút.
5.
Pripravíme si karamelovo-kávovú plnku:
1.
Bielky šľaháme pol minúty, po pol minúte pridáme kryštálový cukor a šľaháme 1 a pol minúty, hneď dáme misu nad paru a nad parou šľaháme do zhustnutia, kým sa cukor nerozpustí (ručným elektrickým šľahačom, cca 15-20 minút).
Odstavíme z pary.
2.
Mleté orechy zmiešame s múkou. Pridáme ich k vyšľahaným bielkam a zľahka ale dôkladne premiešame.
3.
Hmotu dáme do cukrárského vrecka, špičku som použila hrubšiu na venčeky.
Plechy si vystelieme papierom na pečenie a striekame rohlíčky.
Vložíme do vyhriatej rúry na 120 °C a pečieme pomaly asi 25 minút.
5.
Pripravíme si karamelovo-kávovú plnku:
karamelovo-kávová plnka:
250 g masla alebo Hery
200 g práškového cukru
0,5 dl uvarenéj zrnkovéej kávy
1 dl mlieka
25 g hladkej múky
200 g práškového cukru
0,5 dl uvarenéj zrnkovéej kávy
1 dl mlieka
25 g hladkej múky
4 lyžice práškového cukru odoberieme a dáme na miernom plameni skaramelizovať. Keď je cukor rozpustený a má tu správnu farbu, prilejeme uvarenú kávu a mlieko, poriadne premiešame, pridáme múku a uvaríme hustejší puding, ktorý za občasného miešania necháme vychladnúť.
Maslo izbovej teploty zmiešame so zvyšným cukrom, vyšľaháme do peny a postupne pridávame vychladnutý puding.
6.
Hotovým krémom, nastriekame na rožky vlnky, použila som menšiu špičku, klasickú na zdobenie.
7.
Takto pripravené rožky dáme stuhnúť do chladničky a potom pofŕkame čokoládovou polevou.
Takto pripravené rožky dáme stuhnúť do chladničky a potom pofŕkame čokoládovou polevou.
8.
Recept je na cca 60 kúskov.
jééééj tie vyzerajú nádherne :) vyskúšam
OdpovedaťOdstrániťJdu do toho :-) Vypadají parádně . Děkuji za inspiraci :-)
OdpovedaťOdstrániť