UPOZORNENIE


Žiadam návštevníkov môjho blogu, aby nekopírovali a nešírili zkopírovaný obsah blogu bez môjho vedomia a súhlasu za účelom ďalšieho verejného publikovania Všetky príspevky - texty a fotografie - sú výlučne mojim duševným vlastníctvom a sú chránené v zmysle autorského zákona č.618/2003 Z.z.ZÁKON o autorskom práve a právach súvisiacich s autorským právom (autorský zákon). Ak si ale chcete recept alebo blog zazdieľať na svoje sociálne siete, hneď pod každým receptom sú ikonky na zdieľanie.

Za pochopenie ďakujem.

piatok 23. februára 2018

Mrkvová torta s orechami





Vláčna, vďaka orechom neskutočne jemná a chutná torta vhodná na akúkoľvek príležitosť. Jednoduchý a hrnčekový recept len zo 4 vajíčok, na takúto veľkú tortu ocení asi každý.





cesto:


4 vajcia

2 hrnčeky cukru, trstinový alebo klasický biely kryštálový

1/2 šálky oleja

1/2 šálky vlažnej vody

2 šálky hladkej múky

1/2 šálky polohrubej múky

1 prášok do pečiva

štipka soli a štipka škorice

100 g mletých vlašských orechov

5 väčšie mrkvy


šálka 2,5 dl



postup:



1.
Vajcia vyšľaháme s cukrom, postupne pridávame olej a vlažnú vodu. Keď to máme poriadne vyšľahané pridáme orechy, 




premiešame a ďalej pridáme preosiatu múku zmiešanú so soľou, škoricou a práškom do pečiva. 




Dôkladne premiešame a nakoniec pridáme na jemnom strúhadle nastrúhanú mrkvu.




2.
Vzniknuté cesto 




nalejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre, pri teplote 180°C cca 45 minút. Veľkosť formy 25 cm.

3.
Po upečení a vychladnutí cesto prekrojíme a naplníme smotanovo-tvarohovou plnkou.


smotanovo-tvarohová plnka:


250 g mascarpone

500 g mäkkého tvarohu

250 ml šľahačkovéj smotany

3-4 lyžice práškového cukru, podľa chuti kto má ako rád sladké

+
na vrchné zdobenie potrebujeme 250 g šľahačkovej smotany

1 lyžicu práškového cukru

1 stužovač do šľahačky



Mascarpone zmiešame s cukrom, pridáme tvaroh a nakoniec vyšľahanú šľahačku.

4.
Polovicou plnky natrieme prvý diel cesta




a druhou polovicou plnky natrieme boky a vrch torty.




5.
Boky torty ozdobíme nahrubo nasekanými orechmi a vrch torty dozdobíme šľahačkou.




3 komentáre:

  1. Je naozaj výborná. Mám uložených viac receptov na mrkvovú tortu, tento som vyskúšala ako prvý a iný asi ani skúšať nebudem :) Len podľa tohoto budem piecť. Ďakujem!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ten mekky tvaroh - je to ten klasicky v alobalu, nebo ve vanicce? Jednou jsem koupila ve vanicce, a po rozmichani byl uplne ridky a tekuty

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Výborný👏. Můj 1. Mrkvový a jiný ani dělat nebudu. Jen místo šlehačky jsem na vrch dala mandarinky a všem moc chutnal a co je důležité i dětem ☺. Tak moc děkuji za recept.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.